Scooterpoint nieuws

De Sweet Collection van Peugeot Django
Rijklaar €2998,-

4 hippe kleuren: Mily White, Pistachio, Mat Grey, Deep Pink
Voorraad is beperkt, op = op!

Django Sweet Collection


04 augustus 2011
Natte juli brengt fikse terugval in snorfietsverkoop

Naargeestig herfstweer en een opmerkelijke verkooppiek in de julimaand van 2010.

Aldus verklaart BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven bij monde van woordvoerder Paul de Waal de tegenvallende verkopen van nieuwe snorfietsen in de afgelopen maand. De verkoop nam in juli met liefst 39,6 procent af ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In totaal 3.906 snorfietsen vonden hun weg naar een nieuwe eigenaar.

‘Een combinatie van factoren is verantwoordelijk voor deze inzinking’, concludeert De Waal. ‘Door het slechte weer was het ronduit stil op straat. Het was zelfs stil in de werkplaatsen. De julimaand van vorig jaar was qua verkopen juist uitzonderlijk goed. Het was dan ook te verwachten dat die piek nu niet geëvenaard zou worden. We verwachten dan ook niet dat deze scherpe daling doorzet. Het is niet verontrustend, wel goed verklaarbaar.’

De motorfietsverkopen namen in de voorbije maand, geheel conform “trend”, met 14 procent af ten opzichte van dezelfde maand in 2010. Er werden 1.034 nieuwe motoren op kenteken gezet. De verkoop van bromfietsen daalde in juli eveneens. De afname bedroeg 34,7 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Er reden 2.002 nieuwe bromfietsen de showrooms uit.


11 Juli 2011
E-scooterpark groeit eerste half jaar 15 procent

In de eerste helft van 2011 is het aantal elektrisch aangedreven scooters met vijftien procent gestegen in Nederland. Van 13.000 e-scooters in januari naar zo’n 15.000 eind juni 2011. Dat blijkt uit cijfers van BOVAG en VWE.

Er zijn exact 2.473 elektrische brom- en snorfietsen verkocht, een stijging van 9,8 procent ten opzicht van dezelfde periode vorig jaar. Toen werden er 2.252 exemplaren geregistreerd. Het betreft hier elektrisch aangedreven scooters in brom- en snoruitvoering samen. Omdat de e-scooter gezien wordt als een oplossing in de strijd tegen luchtverontreiniging, geluidsoverlast, files en parkeerproblematiek zijn er steeds meer lagere overheden die initiatieven starten om de aanschaf en het gebruik van elektrisch aangedreven scooters te stimuleren.

Niels Hansen, manager BOVAG Gemotoriseerde Tweewielerbedrijven: ‘Het is geweldig dat het product zo aanslaat bij de consument. Zeker door de diverse subsidieregelingen die er zijn voor e-scooters, wordt die bekendheid alleen maar groter. Het is een soort sneeuwbaleffect. De e-scooter is in 2005 ongeveer geïntroduceerd en is een prima oplossing voor de parkeer- en fileproblematiek en om mobiel en gezond te zijn.’


Tonik01 maart 2011
De nieuwe SYM TONIK brengt kleur in je leven

De Tonik is typisch een scooter voor deze trendy en eigenwijze klant. De Tonik is geen retro, geen custom en zeker ook geen sport scooter, de TONIK is het antwoord voor de 2011 consument! Zelfs is er een nieuw segment gedefinieerd, “METROBILITY” is het nieuwe segment waar de TONIK precies in past.

De doelgroep waar SYM met de Tonik op mikt, jonge mannen en vrouwen, Alle modellen voorzien van het eigenwijze cijfer 56 (verwijst naar het aantal jaren dat de fabrikant van SYM reeds bestaat).

Metrobility, het ultieme antwoord voor het stadsverkeer heeft een gezicht gekregen, ontdek de TONIK.

Met de SYM TONIK ben je volledig uitgerust voor het drukke en moderne stadsverkeer. De schone, zuinige en stille 4-takt motor zorgt voor de aandrijving. De compacte afmetingen maken de TONIK tot een zeer wendbare metgezel in het verkeer, compact maar door de hoek van het stuur blijft de TONIK goed wendbaar ook als je wat groter bent.

Wil je meer uitleg over de SYM TONIK en meer foto's zien, kijk dan www.mytonik.nl.

De SYM TONIK is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties: Paris White, Tokyo Red, London Black en Manhattan Blue.
Verkrijgbaar in zowel 25 als 45 km/h uitvoering, advies prijs is € 1.499 (excl. kenteken en rijklaarmaak kosten). Vanaf April staat de TONIk bij ons in de showroom


20 December 2010
SYM gaat elektrisch

Met de komst van de Symmetry presenteren we de eerste elektrisch aangedreven scooter van SYM. De Symmetry heeft een geheel nieuwe ontwikkeling, waarmee u straks in staat bent om een afstand van 50 kilometer* te rijden zonder 1 gram uitstoot van C02 en andere schadelijke gassen.

De Symmetry is een “instap”model en vormt de basis voor een nieuwe lijn SYM scooters die elektrisch zullen worden aangedreven en die in de toekomst hun eigen specifieke kenmerken krijgen.

Specifiek kenmerk van de Symmetry is de bescheiden afmeting en de Symmetry is zeer licht qua gewicht met maar 56 kg.

Het vermogen van 800 Watt wordt geleverd door een Lithium Ferro fosfaat accu
(LIFe / 48V / 15 Ah) met gesplitste accucellen. Dankzij deze technologie wordt een lege accu in 6 uur volledig geladen. Waar traditionele accu’s het nadeel hebben dat het vermogen afneemt naarmate de accu leeg raakt, biedt deze technologie continu hetzelfde vermogen. Op het dashboard van de Symmetry wordt u duidelijk geïnformeerd over de status van de accu.

De Symmetry wordt geleverd met een losse lader. Als u dus geen stopcontact in de buurt hebt in de omgeving waar de Symmetry staat is dit geen probleem, u kunt de accu meenemen naar uw woning, appartement, etc. en daar opladen.

De Symmetry is leverbaar vanaf eind februari 2011 in de kleuren zwart, wit en rood en verkrijgbaar in 25 km/u en 45 km/u uitvoering.

 

* gemeten bij 20 km/u constant

 


 Scooterpoint Promotie Team

Het Scooterpoint Promotie Team tijdens het Septemberfeest.

Scooterpoint Promotie Team

 

Scooterpoint promotietour door Borculo tijdens de optocht Septemberfeesten 2009

 

 

Scooterpoint PromotieScooterpoint Promotie

 


 

Wat klanten over Nijman vertellen:

Scooterpoint nieuws

  • Autobedrijf Nijman B.V. - Uw Mitsubishi-dealer in de regio
  • Autobedrijf Nijman B.V. - Uw Mitsubishi-dealer in de regio
  • Autobedrijf Nijman B.V. - Uw Mitsubishi-dealer in de regio
Standaard zorgeloos scooter rijden