Service & onderhoud Scooterpoint

Wij raden aan net als bij een auto om minimaal eens per jaar of uiterlijk iedere 3000km onderhoud te plegen aan uw scooter of schakelbrommer. Dit noemen wij basis/jaarbeurt.  Een vast aantal punten  worden gecontroleerd op een juiste werking. scharnierpunten zoals standaard, sloten en hendels worden gesmeerd. Bij een 4 takt motor worden de kleppen gesteld. De vario aandrijving schoonmaken en indien nodig vervangen van de aandrijfsnaar en of rolletjes. Ketting controleren spannen en smeren. Carburateur schoonmaken indien nodig en afstelling. Remmen schoonmaken contoleren op werking. Banden contoleren op beschadigingen en op spanning brengen. De verlichting contoleren en aan het eind nog een bevestigende proefrit maken.

- Voor een scooter basis/jaarbeurt zijn de kosten 4 takt € 125,- 2 takt € 105,-
- Voor een Schakelbrommer zijn de kosten voor een basis/jaarbeurt € 99,-

In de basis/jaarbeurt zijn geen meerwerk en onderdelen gerekend. Onder meerwerk wordt verstaan het gangbaar maken en of vervangen van remmen, variorollen/koppeling en of snaar / ketting vernieuwen. Carburateur inwendig reinigen en sproeier controleren. Lampen vernieuwen. Achterband vervangen waarbij de uitlaat gedemonteerd moet worden.

Bij het vervangen van een achterband moet vaak de uitlaat gedemonteerd worden. Mocht hierbij bouten of zelfs de uitlaat afbreken, dan is het vervangen of repareren hiervan meerwerk, en wordt als meerprijs gerekend. Dit meerwerk komt bovenop de prijs van de band. De kans dat dit bij oudere scooters voorkomt is groot.

Wat klanten over Nijman vertellen:

Service & onderhoud Scooterpoint

  • Autobedrijf Nijman B.V. - Uw Mitsubishi-dealer in de regio
  • Autobedrijf Nijman B.V. - Uw Mitsubishi-dealer in de regio
  • Autobedrijf Nijman B.V. - Uw Mitsubishi-dealer in de regio
Standaard zorgeloos scooter rijden